Sprookjesboom souvenir

Sprookjesboom wens van directeur Efteling

Sprookjesboom souvenir

Wanneer en of de Sprookjesboom in de Efteling komt is nog niet zeker, maar duidelijk is dat de nieuwe attractie een persoonlijke wens is van scheidend directievoorzitter Ronald van der Zijl.

In mei gaat Van der Zijl met de vut. Tegen een redacteur van Parkplanet vertelt hij: “In het Sprookjesbos vertellen ouders en kinderen elkaar verhalen, er wordt emotie opgeroepen. In de afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in nieuwe sprookjes. Als het aan mij ligt, zetten we die traditie voort en komt er binnenkort een Sprookjesboom bij, naar onze gelijknamige, succesvolle animatieserie”.

Oudste inwoner

De Sprookjesboom komt waarschijnlijk op het uitbreidingsterrein van het Sprookjesbos van de Efteling, op de plek van de voormalige stoomtreinremise, tegenover het sprookje Het meisje met de zwavelstokjes. De wijze boom speelt een hoofdrol als verteller in de gelijknamige 52-delige animatieserie. Als oudste inwoner van het Sprookjesbos is hij een raadgever voor sprookjesfiguren als Roodkapje, Klein Duimpje en de kabouters. De televisieserie wordt uitgezonden door de TROS en is verkrijgbaar op dvd.

2008 FOTO EN TEKST © PARKPLANET 

Meest bezochte parkprofielen

 1. (1) Efteling 
 2. (2) Phantasialand  
 3. (4) Europa-Park
 4. (3) Bobbejaanland 
 5. (6) Walibi Holland
 6. (5) Legoland Billund  
 7. (8) Toverland 
 8. (9) Disneyland Paris
 9. (7) Movie Park Germany 
 10. (13) Attractiepark Slagharen 
 11. (15) Drievliet
 12. (11) Duinrell
 13. (10) Walt Disney Studios
 14. (12) Parc Astérix
 15. (14) Walibi Belgium


In het jaar 2020 (plek in 2019)