Vertigo verdwijnt uit Walibi Belgium

Vertigo naar de schroothoop

Vertigo verdwijnt uit Walibi Belgium

De revolutionaire achtbaan Vertigo in Walibi Belgium wordt door fabrikant Doppelmayr weer ontmanteld.

De attractie, waarbij bezoekers gezeten in een vierpersoons skiliftzetel over een traject naar beneden suizen, heeft nooit naar behoren gewerkt. Het pretpark is na maandenlange onderzoeken en tests tot de conclusie gekomen dat Vertigo een flop is en zal blijven, en heeft daarom besloten het hele gevaarte te laten afbreken.

{googleads right}Zweefsensatie

Vertigo had te maken met vroegtijdige slijtage aan de gondels. De unieke attractie, ontworpen en gebouwd door de Oostenrijkse skiliftfabrikant Doppelmayr, had al vanaf de opening te kampen met technische problemen. Daardoor moest de ingebruikname in 2007 telkens worden uitgesteld. Pas in mei van dit jaar besloot Walibi de zweefsensatie officieel open te stellen voor het publiek. Daarvoor kwam filmster Jean-Claude Van Damme speciaal naar Waver.

Geen oplossing

Tien dagen na de feestelijke opening bleven de gondels echter weer in het station. Uitvoerige tests in de afgelopen maanden brachten geen oplossing voor het gerezen probleem. Om die reden besloot Walibi Belgium de attractie te laten demonteren. De afbraak van het gevaarte begint in november, na afloop van het pretparkseizoen.

© 2008 PARKPLANET – FOTO: THOMAS WILLEMSEN

Meest bezochte parkprofielen

 1. (1) Efteling 
 2. (2) Phantasialand  
 3. (4) Europa-Park
 4. (3) Bobbejaanland 
 5. (6) Walibi Holland
 6. (5) Legoland Billund  
 7. (8) Toverland 
 8. (9) Disneyland Paris
 9. (7) Movie Park Germany 
 10. (13) Attractiepark Slagharen 
 11. (15) Drievliet
 12. (11) Duinrell
 13. (10) Walt Disney Studios
 14. (12) Parc Astérix
 15. (14) Walibi Belgium


In het jaar 2020 (plek in 2019)