Agua Mágica is La Playa de Sevilla

Pretpark Isla Mágica heeft een eigen waterpark: Agua Mágica

Waterplezier in Aquaventura in Avonturenpark Hellendoorn - Foto: (c) Parkplanet

Pretpark Isla Mágica heeft een eigen waterpark: Agua Mágica. De slogan van de 2 hectare grote uitbreiding van het Zuid-Spaanse park is: La Playa de Sevilla.

Het nieuwe waterpark van Isla Mágica gaat Agua Mágica heten. Het watercomplex bij het Spaanse pretpark omvat een enorm golfslagbad, een groot aantal waterglijbanen, een waterspeelplaats voor kinderen en een strand met ligbedden en kiosken. Door de hete zomers in Sevilla verwacht het attractiepark dat naast veel toeristen ook veel bewoners van de Zuid-Spaanse stad Agua Mágica zullen bezoeken. De nieuwe aanwinst heeft daarom het thema La Playa de Sevilla meegekregen, Het Strand van Sevilla.

De plattegrond van het nieuwe Aqua Mágica in Isla Mágica

Inspiratie uit Nederland en Frankrijk

Agua Mágica is geïnspireerd op Aquaventura, het outdoor slidepark met 11 verschillende waterglijbanen dat Avonturenpark Hellendoorn afgelopen jaar opende. En de mensen van het Overijsselse pretpark haalden hun inspiratie weer uit Frankrijk, waar Cobac Parc een gelijksoortig waterglijbanenpark heeft. Verschil tussen Agua Mágica en de Nederlandse en Franse variant is dat het Spaanse park ook een groot golfslagbad heeft. In Aquaventura en het Aqua’Fun Park van Cobac Parc staan alleen glijbanen; er kan niet gezwommen worden.

Isla Mágica, met rechtsonder Aqua Mágica

{googleads right}Vier keer zo groot als Aquaventura

{googleads right}Dat Isla Mágica goed gekeken heeft naar Aventurenpark Hellendoorn en Cobac Parc is niet vreemd. De 3 attractieparken behoren tot dezelfde onderneming, de Franse Looping Group. Het Spaanse waterpark krijgt een omvang van 2 hectare, bijna 4 keer zo groot als Aquaventura. Met Agua Mágica investeert de Looping Group 5 miljoen euro in het pretpark in het centrum van Sevilla. Er worden in de zomermaanden 200.000 bezoekers verwacht. Die kunnen met een apart kaartje – van 7 euro – het nieuwe waterpark bezoeken.

23-1-2014 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Isla Mágica, Parkplanet