De bouw van Symbolica in de Efteling - 3 juni 2016

Bouw Symbolica: van put naar paleis

In minder dan anderhalf jaar bouwde de Efteling de grote jubileumattractie Symbolica. 

De bouw van Symbolica in de Efteling - 3 juni 2016

Slechts een kleine acht maanden nadat de eerste schop de grond inging voor Symbolica bereikte de Efteling het hoogste punt van het immense paleis. De complete bouw werd binnen anderhalf jaar afgerond.

In minder dan anderhalf jaar bouwde de Efteling de grote jubileumattractie Symbolica. De bouw startte op 11 januari 2016. Bijna 17,5 maand later – op 1 juli 2017 – gingen de poorten van het Paleis der Fantasie open voor het publiek.

De bouw van Symbolica in de Efteling - het hoogste punt wordt bereikt op 31 augustus 2016

Majestueus paleis

Wat in de eerste maanden van 2016 nog een enorme bouwput in hartje Efteling was, veranderde al zienderogen in een majestueus paleis. Minder dan vijf maanden later – op 3 juni 2016 – werd een veertien meter brede en drie meter hoge koepel op een zes meter hoge staalconstructie geplaatst. Op 31 augustus 2016 werd de 29,8 meter hoge torenspits van de grootste toren feestelijk onthuld. De darkride wordt gevormd door een staalconstructie van 300.000 kilo. Op het 9 meter hoge dak van het paleis staan in totaal acht torens. De hoogste toren heeft een lengte van 20,8 meter en weegt 16.000 kilo.

Lees hier nog veel meer fun facts uit de Efteling

2017 © Foto’s: Efteling