Alvleesklier

LVPW werkt al enkele jaren een samen met de Alvleeskliervereniging (AVKV). Deze vereniging komt op voor de belangen van alvleesklierpatiënten. De AVKV kan u, uw partner, uw kinderen en uw familie ondersteunen bij het vinden van antwoorden op vragen over uw ziektebeeld, maar kan geen psychosociale begeleiding geven; LVPW kan dat wel.

Psychosociale begeleiding betekent ondersteuning bij de psychische gevolgen (emoties) en de sociale gevolgen (binnen gezin, werk, relaties) van een situatie (zoals een lichamelijke aandoening).

De LVPW heeft zorgverleners die kennis hebben van de gevolgen van aandoeningen van de alvleesklier. Zij kunnen cliënten en hun familieleden begeleiden bij het omgaan met deze ziekte. Door te helpen de balans te vinden tussen de gevolgen en hoe u uw leven wilt leiden.

Het aantal sessies dat nodig is om de juiste balans te (her)vinden, varieert meestal tussen de vijf en tien consulten van één tot anderhalf uur. Dit hangt niet alleen af van de complexiteit van uw hulpvraag maar ook van uw eigen betrokkenheid en inzet.

Lees meer op www.alvleeskliervereniging.nl http://www.alvleeskliervereniging.nl