Al 7 jaar cliënten, die voor mij en mijn behandelmethoden kiezen

De Landelijke Vereniging voor Psychosociaal Werkenden telt meer dan 250 therapeuten. Al die therapeuten zijn uniek en hebben hun eigen verhaal over wat ze doen, wat ze beweegt en waarom ze lid zijn geworden van LVPW. Een van deze therapeuten is Else Diependaal. Ze heeft zich gespecialiseerd in PSYCK-K® en LIVE THE CONNECTION, waarmee ze cliënten leert hoe ze effectief stress kunnen loslaten en begeleid bij patronen veranderen.

“Het was 2016 dat ik me heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als psychosociaal coach en therapeut. Daarvoor deed ik heel ander werk. Ik heb Ruslandkunde gestudeerd aan de UvA. Het was in de tijd van glasnost en perestrojka en die studie was toen heel populair. Daarna heb ik voor verschillende bedrijven gewerkt die producten wilden exporteren naar Rusland, waaronder Remia, die we kennen van de sauzen en mayonaise. Op een gegeven moment was ik wel een beetje klaar met commercie en zocht ik iets anders.

Zelf vastlopen

Privé kreeg ik rond mijn 30e met veel verlies te maken en dat stuurde mij in de richting van SPSO, wat nu Academie Integrale Menswetenschappen heet. In het eerste jaar heb ik vooral hard aan mezelf gewerkt. Daarna kreeg ik meer rust in mezelf en heb ik met de droom van een eigen praktijk enthousiast de opleiding afgemaakt. Daarna ben ik eerst ervaring met psychosociaal werk gaan opdoen bij Stichting MEE. Daarna kwam een periode waarin er veel tegelijkertijd gebeurde. Ik was bijna 40, maar wilde toch nog wel een kind. Mijn moeder begon te dementeren en kwam bij mij in huis wonen. En ik durfde een punt te zetten achter in loondienst werken. Ik ging fulltime voor mijn kind en mijn moeder zorgen. Na drie jaar belandde ik echter in een burn-out.

PSYCK-K®


Gewend als ik was aan zelfsturing en eigen regie, kwam ik op internet PSYCK-K® tegen. Het is een effectieve methode om je onderbewuste geest te her-programmeren. Deze methode is ruim 40 jaar geleden ontwikkeld in de Verenigde Staten. Ik heb me aangemeld voor een workshop van twee dagen en ik was meteen enthousiast. Het gaf me de tools om mijn stress over een situatie los te laten of een beperkend overtuigingspatroon te veranderen binnen vijf minuten. Na afloop van de workshop dacht ik: ‘Als dit werkt, dan wil ik mijn eigen praktijk hiermee!’

LIVE THE CONNECTION

Het werkte: binnen een maand was ik van mijn ergste burn-outklachten af! Ik ben me verder gaan verdiepen in PSYCK-K® door alle workshops te volgen. Op dat pad kwam ik ook in aanraking met LIVE THE CONNECTION. Deze methode is een door-ontwikkeling van PSYCK-K®, waarmee je aan nog meer diepere stresspatronen kunt werken. Door middel van eenvoudige processen her-programmeer je jezelf om snel en diepgaand te ont-stressen op alle niveaus. Voor veel mensen is dat wennen, maar het werkt.

Ont-stressen in 5 minuten

Toen mijn moeder in een verzorgingshuis was gaan wonen en mijn zoontje oud genoeg was om naar school te gaan, kreeg ik in de ochtenduren de gelegenheid om mijn praktijk op te bouwen. In mijn praktijkruimte in Hilversum ontvang ik nu al 7 jaar cliënten, die bewust voor mij en mijn behandelmethoden kiezen. Ook met videobellen bied ik mensen uit heel Nederland begeleidingssessies aan. Het valt me op dat vooral veel jongeren momenteel vastlopen. Als ik straks nog meer tijd krijg, wil ik mijn praktijk verder uitbouwen door naast sessies en mijn onlinecursus ook meer jongeren zichzelf te leren ont-stressen via groepscursussen. 

LVPW

Wat mij ook heeft geholpen, is mijn beroepsvereniging LVPW. Ik ben bijna direct lid geworden. Naast het voordeel van vergoedingen door aanvullende zorgverzekeringen en btw-vrijstelling voor particulieren, biedt het lidmaatschap mij houvast als het gaat om wet- en regelgeving, rechtsbescherming en bijscholing. Ik heb daar dan ook geen moment spijt van gehad.”