Workshop Emotioneel Meesterschap op 09.11.2024

Deze workshop wordt verzorgd door Marja Postema die zich gespecialiseerd heeft in het thema Emoties en over de invloed van de eerste levensfase op hoe wij als mensen met emoties omgaan. Elke verandering begint bij zelfonderzoek en bewustwording.

In eerste instantie gericht op je jeugdervaringen, omdat hier het fundament gelegd wordt van jouw manier van denken, voelen en handelen.

Jouw emotioneel en psychisch fundament wordt in de eerste zeven jaar van je leven gevormd. Dat gaat over gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen, vertrouwen in anderen, het gevoel dat je de moeite waard bent en het gevoel dat je mag zijn wie je bent.

De training zal bestaan uit:

Zelfonderzoek, wat betekent dat je je bewust wordt van alle invloeden tijdens de eerste levensfase. Hier wordt jouw ‘harde schijf’ gevuld met een routeplanner voor het leven, zonder dat je precies weet wat erop staat. Door je hiervan bewust te worden, kun je jouw geprogrammeerde interpretaties en automatische reacties, die je belemmeren om tot je recht te komen, geleidelijk leren loslaten.
De dag staat in het teken van 10 aspecten die onze psychologische en emotionele ontwikkeling beïnvloeden.

Ochtendprogramma

In de ochtend behandelen we vijf aspecten: Bij elk aspect/invloed wordt met een stukje theorie en een voorbeeld uit eigen ervaring gestart.
Vervolgens krijgen de deelnemers een opdracht voor zelfreflectie in een subgroep zodat ze hun eigen ervaring kunnen uitwisselen. Elk aspect wordt plenair afgesloten.

Middagprogramma

In de middag komen de andere vijf aspecten aan bod. Er zal gebruik gemaakt worden van verschillende werkvormen.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 09 november 2024
  • Locatie: Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4, 3817 JM Amersfoort
  • Tijd: van 9:30-16:30 uur (pauze 13:00 tot 13:30 uur)
  • Koffie, thee en lunch wordt verzorgd. Graag dieetwensen doorgeven bij aanmelding.
  • Kosten: €145,- (leden) en €155,- (niet leden)
  • Maximum aantal deelnemers: 20
  • Inschrijven: via onderstaande de link.

Voor deze dag ontvang je een certificaat. LVPW heeft de bijscholingsdag geaccrediteerd met 10 punten en de dag voldoet aan de eisen van PsBK.