Workshop Mind Eye Power 14 september 2024

WAT IS MIND EYE POWER (RESET)?


Mind Eye Power (MEP) is een effectieve en beproefde methode die stress, mentale en emotionele blokkades en gevolgen van trauma van welke aard dan ook aanpakt. Met MEP worden de onderliggende factoren van datgene waar je

mee zit, opgespoord, verhelderd en veranderd. Je verwerkt oude pijnlijke ervaringen via de MEP methode en je maakt de weg vrij voor nieuwe mogelijkheden. Je kijkt met andere ogen.

Toepassing

De MEP oogtechnieken, adem en mindset zijn de ingang tot een positieve en diepgaande verandering. De kracht van MEP is de integratieve benadering waarbij hoofd, hart en buik betrokken worden waardoor er meer samenhang ontstaat in denken, voelen en doen. We werken met MEP Balance, MEP Reset en MEP Integration technieken. Het uiteindelijke doel is (weer) een diepere connectie mogelijk te maken met je eigen lichaam, de ander en de omgeving.

Wat levert het op?

MEP helpt om datgene waarmee je zit onder ogen te zien en te verwerken. Door de reset maak je nieuwe verbindingen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en relationeel vlak. Zo ontstaat een nieuwe balans waardoor je meer kunt leven naar wat voor jou van waarde is.

Je lost niet alleen je huidige probleem op, tegelijkertijd krijg je helderheid en verandering in het levensthema dat er mee samenhangt. Je voelt veel meer rust, vertrouwen en verbinding, waardoor je de relatie met jezelf en met anderen kunt herstellen of verdiepen. Hiermee creëer je een prachtige basis voor een gezonde en ondersteunende levenshouding.

Inhoud dag programma

In deze workshop maak je kennis met de integratieve Mind Eye Power methodiek. Er zal een mooie en inspirerende afwisseling zijn van theoretische achtergrond en ervaringsgerichte MEP oefeningen. De deelnemers kunnen de krachtige werking van Mind Eye Power aan den lijve ervaren. Bovendien leer je enkele MEP  interventies toepassen waarmee je direct aan de slag kunt in de praktijk.

Ochtendprogramma

 • Uitleg en achtergrond van de Mind Eye Power methodiek.
 • Ervaringsgerichte MEP oefening.
 • Korte demonstratie van een MEP sessie.

Middagprogramma

 • Ogen als spiegels van het zenuwstelsel.
 • Een kennismaking met de onbewuste taal van het oog van jezelf en je cliënten.
 • Eenvoudige Mind Eye Power technieken voor stressreductie en regulering van het zenuwstelsel.
 • Zelf ervaren en leren toepassen.
 • MEP in de praktijk en afronding.

Over de trainer: Jacqueline Venbrux

Als lichaamsgericht werkend psychologe heb ik 17 jaar gewerkt binnen de GGZ , onder meer met intensieve angst en trauma behandeling. Daarnaast was ik jarenlang mindfulness trainer en als co-trainer verbonden aan een opleidingsinstituut . Vanaf eind 2013 heb ik mijn eigen methode en opleiding ontwikkeld en vorm gegeven.

Door deze activiteiten heb ik de nodige kennis en expertise opgebouwd in een neurofysiologische en psychologische benadering van stress- en angstklachten, trauma herstel en onverklaarbare lichamelijke klachten.
Met veel plezier ben ik mij aldoor blijven verdiepen, ontwikkelen en scholen in mijn vakgebied. Ik raakte geboeid door de sterke impact die Mind en Eye hebben op mentaal, emotioneel en fysiek vlak. Dat de ogen een ingang zijn om de emotionele lading letterlijk en figuurlijk te ontzenuwen fascineerde me. Het was mij niet specifiek te doen om een oogtechniek, ik was vooral geïnteresseerd in wat  de ogen, die kleine orgaantjes en ‘spiegels van het zenuwstelsel’, ons laten zien.

Met name de nieuwe menswetenschap waarbij het accent ligt op het functioneren van brein en ogen, het samenspel tussen onderbewuste en bewuste en het zelfhelend vermogen van het lichaam hebben mijn interesse. Tijdens mijn jarenlange training in Body Mind centering ben ik me steeds verder gaan verdiepen in het visuele systeem, de informatie verwerking en de taal van het oog.

Mind Eye Power heeft zich vanaf 2013 ontwikkeld tot een geheel eigen integraal systeem. Er wordt niet alleen een probleem opgelost maar het geeft ook meer balans, eye openers, inzichten en een nieuw perspectief. Lees hier meer over de achtergrond van Mind Eye Power.

Mijn missie

Mijn wens om een innovatieve, integratieve holistische, toegankelijke en gedegen tool aan te bieden, waarmee je cliënten kunt helpen zich te bevrijden van diepgewortelde en ongezonde overlevingsmechanismen, heb ik waar kunnen maken. Op deze wijze wil ik bijdragen aan een mooier en moeiteloos leven voor iedereen.

Praktische informatie

 • Datum: zaterdag 14 september 2024
 • Locatie: Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4, 3817 JM Amersfoort
 • Tijd: van 9:30-16:30 uur (inloop vanaf 9 uur)
 • Lunch inbegrepen. Graag dieetwensen doorgeven bij aanmelding.
 • Kosten: €145,- (leden) en €155,- (niet leden)
 • Aantal deelnemers: minimaal 10
 • Inschrijven: via onderstaande de link.

Voor deze dag ontvang je een certificaat. LVPW heeft de bijscholingsdag geaccrediteerd met 10 punten.